До началото на летния сезон ще имаме напълно изградена автомагистрала „Тракия". Това заяви министърът на регионалното развитие и благоустройството в оставка Лиляна Павлова, цитирана от агенция Фокус.

Работим изключително сериозно по проекти, които се намират на територията на цялата страна Някои от тях трябва да бъдат завършени до месец юни тази година. На първо място това е автомагистрала „Тракия".

Според предоставения ни от изпълнителя план график, до началото на летния сезон и оставащите 35 км ще бъдат завършени, така че ще имаме напълно изградена магистрала", каза Лиляна Павлова.

По думите й - пускането в експлоатация на магистрала „Тракия" значително ще облекчи трафика на туристите до и от Южното Черноморие.

В началото на юни може да е готова връзката на Столичния околовръстен път с магистрала „Хемус". Това каза в интервю за Агенция "Фокус" Лиляна Павлова, министър на регионалното развитие и благоустройството в оставка. „Срокът за изпълнение на проекта е месец ноември т.г., но според отчетите на изпълнителя, може да бъде готов още до началото на юни. Така потокът от автомобили към столицата ще заобиколи Горни и Долни Богров, ще намалеят задръстванията и евентуалните инциденти", каза Лиляна Павлова.