Трабва е да изградим автомагистрала Хемус до Велико Търново а от там да свържем със скоростен път Старата столица с Русе. Това заяви  каза министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова във Велико Търново, предаде агенция Фокус,.

По проект Подкрепа за деинституционализация на социални заведения, предлагащи услуги за деца в риск" по Оперативна програма „Регионално развитие" за 32 млн. лева ще бъдат изградени 49 институции, като средно в един център за настаняване от семеен тип живеят около 10 деца.

''Каузата, която започнахме преди две години, е кауза, която е изключително важна, не само да усвоим едни средства от Европейския съюз, а да ги насочим правилно и да направим така, че нашите деца, независимо дали те живеят в домовете ни или те живеят в институция, да живеят по-добре, да живеят в среда, по-близка до семейната и да получат по-добра грижа'', каза Лиляна Павлова.

Тя добави, че вярва, че ще бъдат преодолени стереотипите, ще се направи различен моделът, по който се грижим за децата - без да се делят на здрави и болни, деца с родители и без родители.