Все повече екстри, създадени по най-модерни технологии, включва оборудването на ловците и рибарите. Това показват експонатите на Международната изложба „Природа, Лов, Риболов", която ще се проведе от 30 март до 3 април 2011 г. в панаира в Пловдив, съобщават организаторите.

Въдица, която вдига тежест от 5 до 8 килограма, и най-новото поколение влакна, които са невидими във водата и се изработват от флуорокарбон, ще демонстрира „Вест къмпани", дистрибутор на италианската компания „Colmik". От нейния асортимент са и новите видове подхранки за риба, селектирани от  специално подбрани екстракти от свежи цветя и билки.

Новост от световен мащаб са изкуствените примамки за риболов, които ще може да се видят на щанда на „Бент фишинг". Те имитират до съвършенство щурец, пчела, водно конче, рак, дребни риби и техните движения. Хитът е първата в света примамка, която е изработена с масловидна течност и наситена с блестящи частички. Произвежда се и във вариант с плазма, наподобяваща кръв.

Модата при ловците също вече се подчинява на високите технологии. С тяхна помощ облеклата предпазват по-добре при температури до минус 30 градуса.  Дишащи мембрани в плата и импрегниране с „Teflon" правят екипите по-комфортни и по-устойчиви на вода и замърсяване. Вече се добавя и система за активна вентилация, която да проветрява пространството под дрехата. Това предлага световно известната марка „Raptor", представена у нас от „Крилия". Българската фирма има лиценз и за производство на най-добрите в света 3D фото камуфлажи, съобразени с особеностите на различните гори, сезони и условия на лов.

Ловците могат да ги изпробват из планините и равнините на Аржентина. Посолството на най-голямата държава в Южна Америка у нас ще има свой щанд на „Природа, Лов, Риболов", за да анонсира атрактивни дестинации. В Аржентина  се организира най-добрият лов на гълъби, патици, гургулици и друг пернат дивеч в света. Истинското предизвикателство обаче е преследването на пума и воден бивол. Рибарите  хвърлят въдици за дорадо, суруби, чафлоте, тарарира, бога и паку  в Патагония и в североизточната част на страната.

По традиция участниците в „Природа, Лов, Риболов" предлагат специални отстъпки от цените. Такива бонуси предвижда и фирма „Лифта" за своите машини. На изложението тя ще направи премиера на преносима лебедка за дърводобив с италианската марка "Docma". Уредът идва за първи път на българския пазар и се отличава с лекота, мощност и компактност. Новост е и машината за рязане и цепене на дърва за огрев, произведена от финландската компания „Palax", чийто представител у нас е „Лифта". Този модел обработва до 5 кубически метра на час и се отличава с опростена и здрава конструкция.

Ловна чанта от естествена кожа, безшумна раница LUX XL-55L, живарник BYRON 2.5 m, ваучери за специализирана литература - това са наградите, осигурени от Международен панаир Пловдив за посетителите на изложбата. Тe ще имат шанс да ги спечелят, след като попълнят анкетната карта, която ще получат с входния билет, и я пуснат в специална урна. Печелившите талони ще бъдат изтеглени на 3 април.