На 26 ноември Премиер Фонд АДСИЦ, в изпълнение на предварителен договор за изграждане срещу обезщетение на курортна сграда с апартаменти „Кипарисите” в к.к. Св.Св. Константин и Елена, гр.Варна, е сключило окончателен договор за придобиване на 65% идеални части от земята с обща площ 655 кв.м. срещу извършване на довършителни работи от етап „груб строеж” до въвеждане на сградата в експлоатация. Довършителните работи са в ход и се очаква сградата да бъде завършена до няколко месеца, съобщават от дружеството.

В края на 2011 год. Премиер Фонд АДСИЦ придоби право на строеж срещу обезщетение върху парцела и стартира строителството. Общата РЗП над терена е 883.45 кв. м., обезщетението на собствениците на терена - 35%. При заложени разходи за строителство от 295 000 и прогнозни продажни цени от 850 евро на квадратен метър без ДДС, след приспадане на разходите за проектиране, надзор, инвеститорски контрол и комисионни при продажби, очакваната печалба от обекта е в размер на 230 00 лева, посочва дружеството в годишния си отчет за миналата година.

Сградата е четириетажна, разположена в южната част на к.к.Св. св. Константин и Елена, на 300 метра от плажа. Повечето жилища са с източно и южно изложение, от 3 и 4 етаж се открива морска панорама. За всички семейства са осигурени места за паркиране. В двора на комплекса е изграден малък парк с многогодишни кипариси и кът за отдих, става ясно от специалния сайт за потенциални купувачи kiparisite.bg.

Премиер Фонд АДСИЦ има и проект за изграждане на вилно селище в Априлци, но не предприема строителни дейности до стабилизиране на пазарната среда, като се разглеждат и възможности за продажба на проекта.

Дружеството отчете 26 хил. лв. загуба към третото тримесечие на тази година.

Последната сделка с акциите му на БФБ е от 14 юни на цена 0.80 лв. Най-високата цена, която са достигали е 1.65 лв. (от 15.08.2006 г.), а най-ниската - 0.70 лв. (26.06.2007 г.).