Френската ядрена агенция Autorite de Surete Nucleaire изрази опасение относно положението с ядрената централна Фукушима 1 в Япония и смята, че няма стабилизиране на положението. Франция е все по-нарастващо обезпокоена относно развитието с положението на т.н. охлаждащи водни басейни в Реактори 3 и 4 на японската АЕЦ.

Междувременно агенция ASN каза, че Tokyo Electric Power Co Inc. (Tepco - собственик на централата Фукушима) обмисли да използва водни танкери/цистерни(?) за да добави вода в охладителните басейни на Реакторите на ядрената централа, след като до сега имаше опити за изливане на вода чрез хеликоптери и чрез т.н "водни оръдия".

 Телевизия NHK пък съобщи, че спешният екип в японската ядрена централа който се опитваше с "водни оръдия" да запълни охладителните басейн на реактор N:3 временно е преустановил тази операция и е бил изтеглен поради ново покачване на нивото на радиация.

ANS съобщава, че Tepco също така се опитва да възстанови високо-волтовия електропровод към централата в идващите часове (и така да се опит ада възстанови електричеството към генераторите за охлаждащата система?).

Tepco също така предприема мерки за декомпресия, които ще продължат да водят до изтичане на радиация в атмосферата, предаде ASN.

От токийската компания собственик на АЕЦ-а Фукушима 1 продължава да казват, че сега топ приоритет остава охлаждането на ядреното гориво в сърцето на реактори 1, 2 и 3 и да се осигури повече вода за Реактори 3 и 4.