Втори ден зърнопроизводителите ще протестират заради неизпълнените ангажименти на правителството към тях. Фермерите недоволстват заради заложените в държавния бюджет за догодина 230 млн. лв. по-малко за сектора, от договорените с правителството в навечерието на изборите за президент и местна власт.

Вчера земеделският министър Мирослав Найденов обеща да се срещне с ръководството на Националната асоциация на зърнопроизводителите и срещата е насрочена за 10 часа.

Железничарите спират влакове от 8 сутринта до 16 часа след обед вече шести ден, а синдикатите очакват среща с ръководството на БДЖ. Вместо това ръководителите на железниците внесоха иск в съда срещу 10 стачници.

Освен това със заповед на генералния директор на НКЖИ Милчо Ламбрев от вчера, издадена по заявка на БДЖ, от днес, 29 ноември, се спира движението на 30 пътнически влака, съобщиха от КНСБ. Синдикатите тълкуват това решение като нарушение на арбитражното споразумение, постигнато за провеждането ан стачните действия, пише в съобщението на КНСБ до медиите.

От спрените 30 влака 24 се движат ежедневно, а останалите - само в определени дни.

Със заповедта на практика се изпълняват част от намеренията на БДЖ за спиране на определени влакове. Наскоро БДЖ публикува списък от 130 влака, чието движение обаче трябваше да спер от 10 декември, уточняват от синдикалната централа.

Очаквайте подробности!