"Софиягаз" ЕАД ще присъедини към мрежата си нови 1500 метра газопроводи в столичния квартал „Овча купел". Това ще стане на 12 декември, неделя. Така 100 домакинства, живущи на улиците „Земляне", „Лиляче", „Теменужка", „Леденче", „Орчо Войвода", „Кърпи кожух" и булевард „Президент Линкълн" вече могат да се възползват от "синьо гориво".

С новите тръби дължината на трасето за доставка на природен газ в „Овча купел" наближава 30 километра. Клиентите на компанията в квартала надхвърлят 1600.

Около газопроводите в столицата живеят 51 хиляди домакинства, които имат възможността да пестят от сметките си за енергия, като изберат природния газ, твърдят от "Софиягаз". Новата мрежа в „Овча купел" е част от дългосрочната инвестиционна програма на газовата компания, одобрена от Държавната комисия за енегийно и водно регулиране.

В момента битовите потребители на Овергаз в страната плащат 10 ст. за киловатчас енергия, произведен с природен газ, а клиентите от стопанския сектор - средно между 8 и 9,6 ст. на киловатчас, в зависимост от тарифния си план. Същото количество енергия, произведено с мазут, в момента струва 11 ст., с електричество - 15,5 ст., а с нафта за отопление - 16,9 ст.