Рекордно количество от 1792 броя контрабандни облекла иззеха от два леки автомобила инспекторите на Митнически пункт Малко Търново при щателни проверки. Колите с турска и с българска регистрация са пътували от Турция към България, съобщиха от агенция "Митници".

Първият автомобил марка „Опел Корса" е бил управляван от 42-годишния Т.М., български гражданин с адресна регистрация в Истанбул. Той и спътниците му обявили на българския митнически пункт, че не пренасят нищо за деклариране. При митническата проверка обаче става ясно, че колата е претъпкана с 1 560 чифта трикотажни чорапи, укрити в седалките и в багажника на автомобила. Това е втори предотвратен опит за „чорапена контрабанда" от Турция само в рамките на две седмици, коментират митнически експерти, които прогнозираха излизането „есенните колекции" още в края на летния сезон.

Потвърждение на тенденцията е и другият случай на МП Малко Търново. При него митническите инспектори проверяват автомобил „Фолксваген Венто" с българска регистрация, управляван от 26-годишния Л.С. с адресна регистрация в Шуменска област. Под седалките на колата и между лични вещи в багажника са открити 232 мъжки, дамски и детски блузи, пуловери, панталони и спортни комплекти.

Само от началото на туристическия месец август, митническите инспектори на Малко Търново и Лесово са пресекли 37 опита за контрабанден внос с леки автомобили на търговски стоки, цигари и тютюневи издели от Турция.