Досегашният управител на българската компания за продажба на компресиран природен газ "М-Газ" Боряна Манолова пое поста главен изпълнителен директор на Siemens за България, съобщиха от пресцентъра на германската компания.

Професионалният път на Манолова започва през 1995 г., когато встъпва в длъжност като старши специалист в Агенцията по заетостта към МТСП. През 1997 г. за една година продължава развитието си в държавната администрация като регионален директор на Агенцията за чуждестранни инвестиции за област Русе. В периода 1998-2007 г. е заемала длъжността управител на шведската компания - производител и доставчик на хидравлично оборудване, компресори и изделия за пътно-строителната дейност "Атлас Копко Лифтън".

В момента Боряна Манолова е член на контролния съвет на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ), а в периода между 2004 и 2006 г. е член на управителния съвет на организацията.
Член е на управителния съвет на Русенската търговско-индустриална камара. Награждавана е два пъти от община Русе за принос към местното икономическо развитие - през 2004 г. и 2007 г.

Боряна Манолова има магистърска степен по микроелектроника от Техническия университет в гр. Русе и магистърска степен по корпоративни финанси от стопанската академия "Д.А. Ценов" в гр. Свищов. Владее английски, немски и руски език. Омъжена, с едно дете.