Дьорд Палко е новият главен изпълнителен директор на "Софийска вода". Промените в изпълнителното ръководство на софийското дружеството са извършени на заседание на борда на директорите му. Палко е изпълнителен директор на "Веолия вода" за Унгария, Румъния и Югоизточна Европа, регионален директор на компанията за Унгария, както и генерален мениджър на "Веолия вода" с отговорност за канализацията на Будапеща, съобщи БТА.

Досега изпълнителен директор беше Грег Ендемано. Останалите представители на "Юнайтед Ютилитис" в Съвета на директорите са сменени с представители от страна на "Веолия вода". Досегашният прокурист на "Софийска вода" остава на поста си, като политика на "Веолия вода" е управлението на местните й дружества да се осъществява от местни кадри. Не са извършени промени в останалия състав на изпълнителното ръководство на дружеството.

На 14 юни беше обявено, че е подписано споразумение за разширяване на дейността на френската компания в Европа. Сред придобитите от компанията активи е контролният пакет от 58% от дяловете на "Юнайтед Ютилитис" в "Софийска вода". На 9 ноември от френската компания съобщиха, че е изпълнен договорът за покупка на акциите, подписан с "Юнайтед Ютилитис".

В придобитите дялове, освен в софийското дружество, са и тези в "Aqua SA", която предоставя ВиК услуги в град Биелско Бяла и неговите околности в Южна Полша, както и дейностите на "Юнайтед Ютилитис", миноритарни дялове от три PFI-договора за публично-частни партньорства в Шотландия (пречиствателни станции за отпадни води в Тей, Морей и Хайланд).