Днес, министърът на здравеопазването проф. Радослав Гайдарски ще връчи ключовете на 34 нови реанимобила с висока проходимост на директорите на 28-те Центрове по спешна медицинска помощ, съобщиха от пресцентъра на Министерството на здравеопазването.

Те са закупени със средства от заема от Световна банка «Реформа в здравния сектор».

Санитарните отделения на новите 34 реанимобила „Фолксваген Транспортер" са оборудвани и с втори климатик, стационарно отопление, допълнителен ел. отоплител, електромеханична маса, основна сгъваема носилка, допълнителна гръбначна носилка и кардиологичен стол. Допълнителното луминисцентно осветление осигурява условия за различни по сложност медицински манипулации.

Линейките разполагат и с кислородни бутилки, аспирационна уредба, шкаф и полици за съхранение на медицинска техника, както и двойна седалка за придружаващия персонал.

По време на церемонията по връчването на реанимобилите те ще бъдат разположени на паркинга през Министерството на здравеопазването, Министерството на държавната политика при бедствия и аварии и „Булбанк", допълниха от пресцентъра.