В ранните часове на деня при акция на Териториалните звена на Изпълнителна агенция по рибарство и аквакултури Варна и Бургас на язовир Цонево, община Дългопол, е заловен бракониер, който е осъществявал незаконен улов, съобщиха от ИАРА.

На нарушителят е съставен акт за нерегламентиран улов и липса на разрешение за стопанки риболов. Иззети са 4 мрежи с обща дължина около 300 м., както и над 15 кг. риба. При проверката на язовир Цонево са открити още 5 мрежи на неизвестни извършители. Конфискувана риба ще бъде дарена на Дома за стари хора в кв. Виница - Варна.

По същото време е проведена и съвместна акция на Териториалните звена на Изпълнителна агенция по рибарство и аквакултури Шумен и Търговище на язовир Тича. Там също е заловен бракониер извършващ нерегламентиран улов.

Нарушителят е заловен в момент, когато е вадел мрежите си от язовира. Опитал се е да избяга, но след преследване е хванат. Иззети са 3 мрежи, 1 гумена лодка и над 15 кг. риба. Съставен е акт за извършване на стопански риболов без разрешение.

От язовира са иззети още 5 мрежи на неизвестни нарушители за които е съставен констативен протокол. Общата дължина на иззетите мрежи е над 500 м. Конфискуваната риба е дарена на Детския дом за деца лишени от родителски грижи в град Преслав.