VIVACOM подписа споразумение с MegaFon Russia за роуминг на борда на Аерофлот. Така телекомът разширява роуминг мрежата си и дава възможност на своите клиенти да водят разговори и да позлват интернет трафик на борда на Аерофлот.

Това е първият подписан договор у нас с руския оператор MegaFon Russia. Той осигурява провеждането на мобилни разговори, изпращането и получаването на СМС-и, както и сърфирането в интернет на борда на руската авиокомпания Аерофлот.

Услугата се нарича „Megafon in the air" и допълва съществуващата възможност за самолетни разговори и СМС-и, която клиентите на VIVACOM ползват чрез международната мрежа OnAir вече четири години.

Услугата може да се ползва на борда на Airbus A-321, който изпълнява полети до Москва, Красноярск, Истанбул, Мюнхен, Милано, Париж, Виена и др.

В допълнение, споразумението с международната мрежа OnAir осигурява на клиентите на VIVACOM възможност за разговори и СМС-и на борда на авиокомпаниите British Airways, Qatar Airlines, Oman Airlines, TAP (Португалия), TAM (Бразилия), Air Aisa, Royal Jordan.