През периода от 27-и юни до 14-и декември 2013 г. ще бъде прекъснато движението на влаковете в участъка между гарите Нова Загора и Зимница. Причините за прекъсването на влаковото движение са ремонтни дейности по железния път, които Национална компания „Железопътна инфраструктура" ще извършва в посочения участък.

През периода на ремонта ще бъдат въведени промени в разписанията и маршрутите на всички бързи и пътнически влакове, които обичайно преминават през участъка между Нова Загора и Зимница. С частична промяна в своя маршрут ще се движат четири бързи влака със задължителна резервация и десет бързи влака, които пътуват по маршрутите от София за Бургас и Варна през Пловдив и Стара Загора, както и в обратните направления. Тези влакове ще се движат по променен маршрут от Стара Загора през Тулово, вместо както по редовния си график през Нова Загора и Ямбол. В обратното направление влаковете ще се движат по променен маршрут от Зимница през Тулово, вместо както по досегашното си разписание през Ямбол и Нова Загора.

С промени в своите разписания и маршрути ще се движат и всички пътнически влакове, които обичайно преминават през участъка на извършвания ремонт. За осигуряване на транспортно обслужване на своите клиенти, „Холдинг Български държавни железници" ЕАД ще пусне допълнителни пътнически влакове от Нова Загора, които ще осъществяват връзка с бързите влакове в гара Стара Загора.

За клиентите на националния железопътен превозвач ще бъдат осигурени автобуси, които да превозват пътниците в участъка Нова Загора - Ямбол - Зимница.

Прекъсването на влаковото движение между гарите Нова Загора и Зимница налага промени в разписанията и маршрутите и на различни категории пътнически влакове, които се движат по други железопътни линии.

Информация за промените в разписанията и маршрута на влаковете, които пътуват в участъка на извършвания ремонт, както и за разписанията на автобусите, е поставена във всички гари и спирки по този маршрут, както и в електронния пътеводител на официалната интернет страница на „Холдинг БДЖ" ЕАД (www.bdz.bg).

За подробна информация клиентите на „Холдинг Български държавни железници" ЕАД могат да се обръщат към гишетата „Информация" и билетните каси в съответните железопътни гари.