В събота се състоя официалната световна премиера на първия изцяло електрически SUV модел на испанската марка Cupra- Tavascan.

Cupra Tavascan, която е разработена на модулната платформа за електромобили MEB на Volkswagen Group и ще бъде лансирана на пазара през следващата година, дебютира с футуристичен спортен екстериорен и интериорен дизайн, и ще се предлага в две основни версии в зависимост от наличната мощност.

Първата от модификациите на Cupra Tavascan ще предложи мощност от 286 конски сили, а по-мощната- с 340 конски сили, ще бъде изпълнена с два електромотора и задвижване на четирите колела, което ще позволи възможност за ускорение от 0 до 100 км/ч за 5,6 секунди.

Снимка 615476

Източник: Cupra

От Cupra споделят, че с един заряд на батерията си (77 kWh), Tavascan ще може да измине около 550 километра, а при наличие на бърза зарядна инфраструктура, допълнителни 100 километра пробег ще могат да бъдат генерирани само след 7 минути зареждане.

В оборудването на Cupra Tavascan са включени матрични предни светлини, адаптивно спортно окачване, инфо-комуникационна и мултимедийна система с 15-инчов дисплей, аудиосистема от Sennheiser с 12 колони, 21-цолови алуминиеви джанти, и други.

Снимка 615477

Източник: Cupra

Предвижда се Cupra Tavascan да излезе на пазара през 2024 година с очаквани годишни продажби на ниво от над 70 000 единици, информира auto-press.net.