На 2 октомври отваря врати автосалона в Париж, който се провежда през две години, редувайки се с мотор-шоуто във Франкфурт. Не се очакват някакви изключителни новости, но все пак водещите марки ще покажат някои предстоящи предложения за автомобилния пазар.

Снимка 379633

Източник: Mercedes-Benz

Mercedes-Benz A-Class Sedan

Четиривратата A-Class е вариация на представения през тази година хечбек и технически го повтаря напълно. Най-достъпния седан в продуктовата гама на известната марка ще излезе на европейския пазар до края на годината. Колата е построена на базата на модулното шаси MFA, има дължина 4458 мм, колесната база е 2729 мм, а обемът на багажника - 420 литра. Базовият двигател на модела е с обем 1,3 л има система за деактивизация на половината цилиндри, развива мощност от 163 конски сили. Дизеловият мотор е 1,5-литров с мощност 116 конски сили. Предавателния механизъм е седемстепенна роботизирана или шестстенна механична скоростна кутия.

Производството на седана е организирано не само в Германия, а и в Мексико.

Снимка 379634

BMW 3-Series

Една от най-чаканите премиери и новата "тройка" на BMW. Моделът стъпва на платформата CLAR, ще има по-производителен двигател и външност в стила на последната "петица". Седанът ще стане първият сериен модел на BMW със специални "умни" амортисьори, обещават баварските автомобилни производители. 

Снимка 379635

Източник: PEUGEOT

Peugeot 508 SW

Новото комби на базата на флагманския седан на марката ще излезе на пазара през януари и ще се конкурира с Volkswagen Passat и Opel Insignia Sports Tourer. Обемът на багажника на Peugeot 508 SW е 530 литра, а при свалени задни седалки се увеличава до 1780 литра. Както седана и комбито ще бъде оборудвано с бензинов двигател 1,6 л с мощност 180 и 225 конски сили, а така също и с дизелов мотор с мощност от 130 до 180 конски сили. Салонът е оформен с фирмения интериор i-Cockpit второ поколение, дигитален приборен панел и 10-инчов дисплей. Сред опциите ще има система за нощно виждане и набор от електронни асистенти.

Снимка 313827

Източник: Renault

Renault Clio

Автентични снимки на новото поколение на хечбека Renault Clio засега няма, но данни на запознати, той ще има чертите на концептуалния автомобил - къща Renault Symbioz, който бе показан преди година.

Новият модел разделя платформата CMF-B с Nissan Micra и ще бъде по-лек. В двигателната му гама влиза нов 1,3-литров бензинов турбоагрегат и вече познатия трицилиндров мотор с обем 0,9 литра. За салона производителят обещава голям сензорен дисплей и нова медия-система с нов протокол за синхронизация със смартфони. И накрая, новото Clio за първи път ще получи редица полуавтоматични системи за управление.

Снимка 379636

Volkswagen T-Cross

Компактния кросоувър T-Cross е построен на базата на модела Volkswagen Polo от актуалното шесто поколение, а в стилистично отношение прилича на по-големия кросоувърT-Roc. Малкият всъдеход е оборудван с три- или четири-цилиндрови бензинови и дизелови турбодвигатели. Топ версията на модела ще има пълн - четири колесно задвижване.

Продажбите на автомобила, сглобяван в Испания, би трябвало да започнат в Европа до края на тази година.

Снимка 379637

Източник: Audi

Audi TT

Обновеното купе Audi TT е един от най-засекретени експонати на тазгодишния парижки автосалон. Всички технически характеристики на обновения модел засега се държат в тайна, но по неофициална информация в двигателна гама няма да има промени. В Европа Audi TT се продава е бензинов 1,8-литров мотор TSFI и дизел със същия обем.

Актуалната модификация на Audi TT ще има други спойлери, нова светодиодна оптика и променени брони. Оборудването на модела ще се обогати с нова информационна система и електронни системи за безопасност.

Снимка 379638

Източник: Seat

Seat Tarraco

Концептът Seat 20V20 с двугодишна давност най-после се преобразува в серийния кросоувър Tarraco. Този седемместен автомобил на испанската марка, изграден на общата за VW модулната платформа MQB, заменя в моделната гама минивана Alhambrа. И е готов да хвърли ръкавицата на предизвикателството на популярния Nissan X-Trail. Двигателите включват

бензинови турбо-мотори с обем 1,5 и 2,0 литра, а така също и дизелови силови агрегати. Моделът ще се предлага с предно или със задвижване на четирите колела. Очаква се цената на новия модел да започват от 30 000 евро.

Снимка 379639

Източник: Vinfast

Първият виетнамски автомобил Vinfast

Първият и историята самостоятелен виетнамски автомобилен бранд се представя в Париж наведнъж с два модела - седан и кросоувър. Външният вид на двете машини е създаден от специалистите на италианското дизайнерско ателие Pininfarina, като финалния стил е избран от 20 концепции по пътя на потребителско гласуване. В основата на двата модела са залегнали платформите на BMW 5-Series и X5 от предпоследното поколение, двигателната гама също е създадена на основата на баварските двигатели. Моторите с мощност от 178 и 230 конски сили ще работят с осем-степенна скоростна кутия. Производството трябва да започне тази есен, а продажбите ще стартират през първата половина на 2019 година.

Снимка 379640

Източник: Citroen

Citroen C5 Aircross Hybrid

Флагманският кросоувър C5 Aircross получава хибридна версия. В Паржи ще бъде показан неин прототип, а серийният автомобил ще се появи на пазара през 2020 година. В силовия агрегат на колата влизат бензинов двигател PureTech смощност180 конски сили и електромотор с мощност 80 кВт. Сумарната мощност на кросоувърът достига 225 к.с. като той ще може да изминава по 50 км само на електрическа тяга. От обикновен електрически контакт акумулаторната батерия ще може да се зарежда за максимум 8 часа. Хибридният агрегат ще има няколко режима на управление, включително спортен или с нулева емисия на вредни газове. 

Снимка 379641

Източник: Kia

Kia e-Niro

Корейската компания ще представи свой вариант сериен електрически автомобил, създаден на базата на хибридния модел Kia Niro. Двигателят има мощност 204 конски сили, която му позволява да ускорява от нула до 100 км в час за 7,8 секунди. Силовият агрегат е заимстван от Hyundai Ioniq, като движението с едно зареждане на батерията е на доста приличните 485 километра. При достатъчно мощна станция акумулаторът може да се зареди с електроенергия до 80% за по-малко от час. Продажбите на новия електромобил Kia e-Niro ще започнат в края на тази година.