Американското издание Consumer Reports направи традиционната си класация за надеждността на автомобилите, предлагани в страната от водещите световни производители. Анализаторите са използвали в своето проучване данните, получени от анкета в Интернет сред собственици на коли.

За първи в този рейтинг попадат и електромобилите на Tesla, но те заеха едно от последните места в класацията, пише autonews.ru.

Най-надеждните автомобили, според изследването, са японските модели, които бяха поставени на първо и второ място. Най-малък брой дефекти са показали колите с марка Lexus и Toyota. Освен тях в първата десетка на класацията са влезли още машините на Buick, Audi, Kia, Mazda, Hyundai и Infiniti.

Сред 29-те автомобилни бранда най-лоши отзиви са получили колите на Ram, Fiat и Chrysler. В списъка на ненадеждните возила попада и Tesla, която заема девето място в непрестижния списък.

"Автомобилите Tesla са най-добрите електрически коли в настоящия момент, с автономен пробег от 350 километра. Тези машини оглавяват различни рейтинги за удовлетвореност от покупката на кола, но надеждността им в последно време е спаднал до под средното равнище", се посочва в анализа на Consumer Reports.

Най-голям ръст в сравнение с миналата година демонстрира японската марка Infiniti. Нейните автомобили се изкачват в класацията за надеждност с 16 позиции, заемайки престижното 8 място.

В същото време сериозен спад в оценката на американските потребители показаха три марки: Subaru, Volvo и Volkswagen.

Снимка 259955