Повече от 840 000 броя от първата Toyota C-HR, представена през 2017 г., са продадени в Европа.

Новата Toyota C-HR е кросовър автомобил в C сегмента, произведен в Европа и разработен специално, за да отговори на изискванията на европейските клиенти.

С новото му издание японската марка изостря профила на автомобила, като за целта по време на разработката му екипът на марката е използвал данни от потребители в цяла Европа. Toyota C-HR има по-широка с 35 милиметра каросерия е подобрена от нови, до 20-инчови алуминиеви джанти, изглежда уверена и динамична от всеки ъгъл, пише auto-press.net.

Различните хибридни и плъгин хибридни задвижвания използват най-новата хибридна технология на марката, за да комбинират повече мощност с ангажиращо и ефективно изживяване при шофиране. В допълнение към двигателите, проектирани за ефективност, новата Toyota C-HR намалява въздействието си върху околната среда чрез използването на нови рециклирани материали без животински произход, чрез модерни технологии за намаляване на теглото на автомобила и чрез намаляване на емисиите на CO2 при производството.

Снимка 643282

Източник: Toyota

Toyota C-HR се предлага стандартно с дигитален 12.3-инчов инструментален панел с ясни графики и ясно структурирана, лесна за разчитане информация. В зависимост от предпочитанията на водача, различно съдържание може да бъде изведено на преден план. Има три предварително зададени оформления и четири теми (Casual, Smart, Tough и Sporty), които могат да бъдат персонализирани с помощта на бутоните на волана.

В допълнение към новите алуминиеви джанти, стандартното оборудване включва LED фарове, камера за заден ход, двузонов автоматичен климатик, Toyota Smart Connect с осем-инчов сензорен екран, включително облачна навигация и интеграция на смартфон, както и дванадесет-инчов дигитален кокпит.

Цената на Toyota C-HR в Европа с 1,8-литров хибриден двигател започва от 34 990 евро. Лизинговата ставка за частни клиенти и търговски клиенти започва от 299 евро на месец без първоначална вноска. Първите клиентски превозни средства ще бъдат доставени от януари 2024 г. Доставката на C-HR Plug-in Hybrid ще започне през март 2024 г. Първите демонстрационни автомобили на новата Toyota C-HR трябва да бъдат налични в магазините в края на 2023 година.