Вече свикнахме, че китайският технологичен гигант Huawei навлиза смело и на автомобилния пазар. Новият Huawei Aito M9 е доказателство за амбициите на компанията в тази посока. Автомобилът е пълноразмерен луксозен SUV, който смело обявява своите технологични амбиции, появили се в процъфтяващия китайски пейзаж на електромобилите.

Представен по време на зимната конференция на Huawei в Китай, екстериорът на M9 говори красноречиво за неговата технологично ориентирана ДНК, пише Autodiscoveries.

Триъгълните фарове, сливащите се дръжки на вратите и леко наклонената линия на покрива загатват както за аеродинамични умения, така и за простор в автомобила. Дизайнерският език "Kunpeng Zhanyi", с неговите остри линии и футуристични елементи, оставя трайно впечатление.

Huawei остана без западни компютърни чипове

САЩ опитват да "убият" компютърния бизнес на Huawei

Новият смартфон Pura 70 използва предимно китайски хардуер

В купето на луксозната кола силно впечатление прави симфонията от екрани. На 15,6-инчовия основен информационно-развлекателен дисплей, заобиколен от 12,3-инчов инструментален панел и специален екран за пътниците, информацията е лесно достъпна. Но визуалното пиршество не спира дотук. 75-инчов AR-HUD изписва жизненоважна информация върху предното стъкло, а опционалните екрани за пътниците отзад превръщат салона в рай за мобилни забавления.

Снимка 600548

Източник: iStock Images

Huawei създава компания за умни автомобили

В началото на годината от Huawei обявиха, че създават подразделение за умни автомобили. Това е поредната стъпка в плановете на китайския технологичен гигант да навлезе сериозно в автомобилния свят. Компанията учреди Shenzhen Yinwang Intelligent Technology в Шенжен, където се намира централата на корпорацията.

Чисто новата компания е изцяло собственост на Huawei с фокус върху производството и продажбите на интелигентни автомобилни системи и оборудване. Бизнесът има регистриран първоначален капитал от 1 милиард юана или 140,5 милиона долара, а адресът му е същият като централата на Huawei.

Китайският гигант, който произвежда смартфони, потребителски устройства и мрежово оборудване, през последните няколко години беше възпрепятстван от експортните ограничения на САЩ. Напоследък обаче не крие амбицията си да се завърне И изглежда, че го прави.

Huawei създава компания за умни автомобили

Huawei създава компания за умни автомобили

Бизнесът има регистриран първоначален капитал от или 140,5 милиона долара