Jeep Wrangler Unlimited е най-лошият автомобил на годината в САЩ според класацията на изданието Consumers Reports. Журналистите са оценявали само машини, които имали възможност да изпитат през 2015 година.

Крайният резултат е получен след сумирането на точките получени по следните показатели: разход на гориво, комфорт на возенето,  шумоизолация,  управление и други, пише autonews.ru. 

Най-малко – 20 точки от 100 възможни е набрал джипа Wrangler Unlimited. Сътрудниците на Consumers Reports отбелязват, че всекидневното каране на машината даже и по обичайните пътища е истинско наказание. Според тях автомобилът харчи  много гориво и се управлява трудно.

Следващият в този негативен списък е Mitsubishi Mirage, който е набрал  29 точки. При този автомобил цената е привлекателна, разходът на гориво е нисък, но има силни вибрации от двигателя, заплашително лошо управление и разочароваща динамика.

Трето място заема още едни модел на Mitsubishi – i-MiEV, който е събрал 35 точки. Японският електромобил е разочаровал американците със скромния си автономен пробег, шестчасовото си зареждане и остарелия си интериор.

Стъпало по-долу заема Scion tC с резултата от 44 точки. Независимо от привлекателната си външност, по мнението на експертите на Consumers Report, колата е твърде бавна и трудно се управлява.

И накрая Топ 5 на най-лошите автомобили, според изданието,  се допълва от Toyota Yaris, събрала  47 точки. Като минуси на машината са посочени скромната динамика, лошата шумоизолация и неудобното място за водача.