Model S Plaid Plus — най-скъпата и мощна версия на седана, която Tesla подготвяше — все пак няма да се продава, съобщи главният изпълнителен директор Илън Мъск в Twitter в неделя.

Моделът трябваше да предлага главозамайващите 1 100 к.с. от три електромотора, с което ускорението от 0 до 100 км/ч щеше да е около две секунди. Обещаният рейндж бе над 800 км. "Plaid+ е спряна. Няма нужда, тъй като Plaid е толкова добра. [...] Най-бързият производствен автомобил", написа Мъск. Model S Plaid Plus трябваше да струва около $150 хил.

Оставащият вариант Model S Plaid ще струва около $120 хил. Моделът ще разполага с 1 020 к.с. и ще може да изминава над 600 км. с един заряд на батерията. Обещаното ускорение също е около две секунди, в зависимост от метода на изчисление.

Model S Plaid трябваше да бъде представен още на 3 юни, но церемонията бе отложена за 10 юни, тъй като автомобилът се е нуждаел от "още една седмица настройки".

Междувременно компанията увеличи цените на различните варианти на по-популярните Model 3 и Model Y в САЩ няколко пъти тази година. Мъск заяви, че това се дължи на проблемите във веригите за доставки.