Цената на повечето видове от електрическият "мускулест" кросоувър Mustang Mach-E ще бъде намалена с 3 хил. долара, включително и за клиентите на Ford, които вече са я платили напълно и очакват да получат колите си, оповести компанията в своите дилърства и във форума на собствениците на модела, предаде TechCrunch. Причината е, че производителят иска да запази конкурентоспособността си във все по-наситения пазар на електромобили.

През изданието от компанията са потвърдили политиката си на ценова промоция, като са посочили, че корекцията на потребителите, които вече са платили цената на возилата си, трябва да бъде направена ръчно от тях. Ford са изтъкнали, че първите Mustang Mach-E ще бъдат доставени до края на годината.

Ford възкреси легендарния Mustang Mach 1 с нов модел за 2021 г.

Ford възкреси легендарния Mustang Mach 1 с нов модел за 2021 г.

Срещу 50 хил. долара в базисния модел в САЩ получавате V8 с 480 к.с., въртящ момент от 570 Nm и 10-степенен автоматик

"Изключителната стойност винаги е била присъща на бранда Mustang", посочват от компанията. "Освен представянето и невероятния му пробег изцяло на електричество, ние коригирахме цената на Mustang Mach-E, за да останем конкурентни в сегмент, в който се наблюдават динамични ценови промени."

Ценовите промени са характерен феномен за пазара на електромобили, доминиран от Tesla. Разликата е, че докато компанията на Илън Мъск извършва директни продажби, класическите производители като Ford разчитат на мрежа от дилърства, което ги прави по-малко гъвкави. Изглежда с този ход от компанията се опитват да се настроят към начина на бизнес, наблюдаващ се в сегмента.

Все пак от компанията няма да понижат цената на най-луксозния GT вариант, при видовете CA Route 1 тя ще бъде свалена с 2 хил. долара, а при First Edition и Select - с по хиляда.

Ford възкреси SUV моделите Bronco с ново поколение за следващата година

Ford възкреси SUV моделите Bronco с ново поколение за следващата година

С цена, започваща от 30 хил. долара, те са пряка конкуренция на най-продавания модел на Fiat Chrysler - Jeep Wrangler