Един от големите хотели в Пловдив вече ще носи ново име, като става част от групата на веригата Radisson. Imperial Plovdiv, който се намира в квартал "Каменица", става част от новата марка на групата Radisson Individuals, като той ще бъде първият обект у нас под този бранд.

С тази стъпка Radisson се завръща отново в България, след като веригата се изтегли от пазара у нас с навлизането на групата InterContinental Hotels в страната. Преди близо 5 години тя стана собственик на обекта на Radisson на площат "Народно събрание" в София.

Другият обект на групата Park Inn by Radisson в квартал "Лозенец" пък стана Maison Sofia Hotel, а през миналата година стана ясно, че той ще бъде управляван от хотелската верига Accor Group.

Сега Radisson ще бъде отново представен на българския пазар, този път в Пловдив.

Компанията InterContinental Hotels става собственик на Radisson в София

Компанията InterContinental Hotels става собственик на Radisson в София

Хотелът ще бъде ремонтиран и ще отвори врати през 2017 г.

"Създадохме Radisson Individuals в отговор на променящите се изисквания на съвременния пазар. Imperial Hotel Plovdiv, a member of Radisson Individuals, е идеалното допълнение към многообразието на бранда и ще спомогне за бързото разширяване на Radisson Hotel Group в Югоизточна Европа", коментира Юлмаз Юлдиримлар, който е старши вицепрезидент на групата за Централна и Източна Европа, Русия и Турция.

"Присъединяването на хотела също така бележи и завръщането на бранда на българският пазар, което изключително ни радва", допълва той.

Пловдивският хотел разполага със 194 просторни стаи за гости и апартаменти, лоби бар и ресторант с местна кухня, както и уиски бар. Той има още фитнес и уелнес център, както и градина.

Хотелската група Radisson управлява 1500 обекта в 120 страни в света. Част от нея са марките Radisson Individuals Radisson Collection, Radisson Blu, Radisson, Park Inn by Radisson и други.

Accor отваря хотел под бранда MGallery в София

Собственикът на Novotel и ibis отваря нов хотел в столичния "Лозенец"

След реновиране обектът ще разполага с 96 стаи вместо със сегашните 77