Ford Sollers - руското подразделение на американската компания Форд, анонсира цели 6 премиери за Русия по време на домашния Автосалон Москва 2014, който се открива на 27 август.

На изложението ще дебютират нови автомобили Ford, които отразяват прогреса, вече постигнат в рамките на реализацията на продуктовата стратегия на компанията, пише autoclub.bg.

С появата на местния пазар на Ford EcoSport гамата кросоувъри на Форд ще бъде представена широко и ще предлага пълна гама SUV - от суб компактния кросоувър Ford EcoSport до пълноразмерния всъдеход Ford Explorer. Стилният Ford Fiesta е приятно допълнение в сегмента компактни градски автомобили.

Сред руските премиери на автосалона през тази година са новите Ford Focus и Ford Mondeo. Колите ще се появят на руския пазар догодина, а производството им ще бъде организирано в завода на Ford Sollers във Всеволожск.

Основната звезда на щанда на Ford в Москва ще бъде новият Mustang. Мускулестият автомобил има първокласни динамични характеристики, както и елегантен външен вид, съхранил познаваемите елементи от дизайна на легендарния Форд Мустанг.

Европейска премиера за Audi TT offroad concept

Ауди обяви намерението си да направи европейска премиера за представения през пролетта в Пекин Audi TT offroad concept в рамките на предстоящия в края на този месец Автосалон Москва 2014. В движение концептуалният кросоувър с постоянно задвижване на двете оси се привежда от хибридна силова установка с обща мощност 408 к.с. и въртящ момент 650 Нм.

В нейния състав влизат двулитров бензинов двигател с турбо, който е с мощ 292 к.с., свързан с него елмотор с мощност 40 кВт и отделен електрически двигател върху задната ос с мощ 85 кВт. С такава тяга Audi TT offroad concept се ускорява от 0 до 100 км/ч само за 5,2 секунди. Само с електричество, колата може да преодолее до 50 км със скорост около 130 км/ч.

В руската столица Ауди ще изложи в края на август още супер автомобила Audi R8 LMX, спортните A7 и RS7, както и новото купе Audi TT.

Световен дебют за Peugeot 508

На Автосалон Москва 2014 в края на този месец ще се състои световната премиера на новия седан Peugeot 508. Този стилен автомобил ще стане още едно потвърждение за излизането на компанията във високия сегмент на пазара.

Новият Peugeot 508 се отличава с по-съвременен външен вид, в частност, обновена радиаторна решетка, която ще стане нова особеност в дизайна на цял бъдещ моделен ред от Пежо.

Освен това седанът притежава широко технологическо оборудване, включващо сензорен екран, камера за задно виждане и датчик за мъртвите зони. Продажбите на модела започват през септември.

Hyundai представя Equus Limousine само за Русия

Hyundai ще покаже удължения си модел Equus Limousine по време на Автосалон Москва 2014 в края на месеца. Машината ще се предлага само в Русия, като стартовата й цена ще бъде около 115 хиляди долара. Разликата със стандартния модел е в рамките на 28 сантиметра, като общата дължина достига 5.43 метра.

В интериора задната обща седалка е разделена на две отделни електрически-контролируеми седалки с много екстри. Между тях стои централен подлакътник с бутони за управление на различните системи и есктри.

Задвижването на този автомобил е поверено на 5.0-литров 8-цилиндров бензинов мотор с 430 к.с. Те се изпращат до всички колела посредством 8-степенна автоматична скоростна кутия.