Apple планира да произведе 96 млн. iPhone през първото полугодие на 2021 г., повишение от 30% спрямо същия период на 2020 г., пише японското издание Nikkei. Увеличеното търсене на моделите на компанията се дължи на 5G технологията.

Технологичният гигант е поискал от доставчиците си да произведат между 95 млн. и 96 млн. iPhone, включително от последните iPhone 12, както и от по-старите модели iPhone 11 и iPhone SE. Прогнозата за цялата 2021 г. показва, че Apple планира да произведе 230 млн. iPhone, или 20% ръст спрямо 2019 г.

"Прогнозата е доста добра", казва мениджър в ключов доставчик на компанията пред Nikkei. "Продажбите на iPhone 12 Pro и iPhone 12 Pro Max са далеч по-силни отколкото очаквахме", допълва той.

През 2018 г. и 2019 г. Apple отчете две поредни години на забавяне на продажбите. През първите девет месеца на т.г. доставките са около 116 млн., 1% спад спрямо миналата година, според IDC.

Apple агресивно се подготвя да увеличи производството и на MacBook Pro и iMac Pro за 2021 г. Компанията смени процесорите на Intel със свои в някои от моделите и се подготвя да направи това в цялата гама. Първоначалните тестове и ревюта показват, че чиповете M1 се справят впечатляващо.

Силното търсене на iPhone идва в момент, в който индустрията е изправена пред сериозен недостиг на компоненти и яростна конкуренция за пазарния дял на Huawei. Apple вече е пренасочила някои от компоненти, предназначени за iPad, за производството на iPhone 12.

Колко трябва да работят българите за един iPhone? А другите в Европа?

Колко трябва да работят българите за един iPhone? А другите в Европа?

Колко дни трябва да работят българите, германците, македонците или турците, за да могат да си позволят най-новия модел iPhone? Една нестандартна класация, която нагледно показва разликите между отделните страни в Европа.