Базираната в Малта компания за спортни залагания Kambi ще подкрепи българската "Национална лотария" за навлизането й на чуждестранния пазар и конкретно в Молдова.

От дружеството посочват в официално съобщение, че са подписали споразумение, с което удължават партньорството си. Според него Kambi ще продължи да предлага т.нар. sportbooks или популярни още като директни залагания чрез платформата 7777.bg на "Националната лотария".

"В допълнение ще подкрепим планираното навлизане на оператора в Молдова през това лято", се посочва в съобщението.

Наскоро българският оператор, който е част от Световната лотарийна асоциация от миналата година, беше избрана от молдовските власти да управлява двата национални лотарийни продукта, както и нов онлайн бранд в сегмента на директните залагания.

Разрешението за оперирането на "Националната лотария" в страната е за срок от 15 години.

Спортните залагания в източноевропейската страна са забранени към момента, но през 2016 година беше приет закон, който регулира тези дейности.

"За марката 7777.bg да се превърне в част от лидерите в България за 18 месеца от началото на нашето партньорство е доказателство за качеството на спортните продукти на Kambi, както и за маркетинговата експертиза на "Националната лотария", посочва главният изпълнителен директор на малтийското дружество Кристиан Нилен.

По думите на управляващия партньор в българския оператор Милен Ганев в момента "Националната лотария" разполага с възможност да стартира експанзията си на чужди пазари като започне с Молдова.