Най-голямата куриерска компания по приходи у нас - "Еконт", променя формата си на управление. Старото дружество "Еконт Експрес" ООД от 21 май е заличено и правната форма се променя на "Еконт Експрес АД", става ясно от официално съобщение.

В него превръщането на компанията в акционерно дружество е определено като "част от стратегията ни за растеж и развитие".

Това е важна новина както за пазара, така и за всички търговци и редови потребители, които използват услугите на "Еконт".

"Еконт" ще наема на работа бежанци от Украйна. Какви са заплатите в компанията?

"Еконт" ще наема на работа бежанци от Украйна. Какви са заплатите в компанията?

От компанията даряват и 100 000 лева на организации, които помагат на емигранти от воюващата с Русия страна.

Какво се променя?

Както посочват от "Еконт", акционерното дружество ще е с нов единен идентификационен код, ДДС номер и законни представители.

Те са категорични, че всички останали аспекти на дейността остават непроменени.

Вдигат заплатите в "Български пощи", но какви са възнагражденията в конкурентите Спиди и Еконт
Обновена

Вдигат заплатите в "Български пощи", но какви са възнагражденията в конкурентите Спиди и Еконт

Заплатите в "Пощите" са почти двойно по-ниски спрямо средните за сектора

От компанията посочват, че ще има нужда "от техническо време за обновяване на системите и синхронизирането им съгласно законовите изисквания"

"Във връзка с наложилите се обстоятелства от индивидуална настройка на данъчния терминал на всеки наш обект, е възможно да имаме затруднение да обработваме плащания в брой", предупреждават от "Еконт".

Нова структура

В старото ООД основателят на компанията и бивш транспортен министър Николай Събев беше собственик на 70% от капитала, а дъщерите му Лора и Алина заедно с Донка Илиева бяха тримата управители.

Сега той влиза в надзорния съвет, а трите са в Управителния съвет на дружеството заедно с Фани Петрова (която е била съдружник с 5% в старото дружество) и Преслава Димитрова. Последната и Лора Събева освен това са вписани като законни представители на "Еконт Експрес" АД.

"Еконт" ще доставя пратки от Турция до България

"Еконт" ще доставя пратки от Турция до България

Това е третата ни съседка от която компанията ще доставя пратки след Румъния и Гърция

В надзора на "Еконт Експрес" АД влизат и Жана Ненкова (друг съдружник от "Еконт Експрес" ООД с 5% от капитала), както и Анна Захариева, съосновател на инвестиционната компания "ФеърПлей Интернешънъл" АД.

Капиталът е в размер на 100 000 обикновени поименни безналични акции с номинал от 1 лев.

Какво е наложило промяната в правната форма и стъпка ли е тя към листване на "Еконт" на борсата - Money.bg зададе официални въпроси на компанията. Ще обновим статията, ако получим отговор.