Най-големият превозвач в Европа - германската FlixBus, обяви, че пуска автобусна линия между България и Гърция. Първата зелена линия между София и Солун ще стартира на 15 юниОт 14 април компанията стартира и връзка от Русе до Истанбул. Връзката ще се обслужва от новия местен транспортен партньор Пегасус в сътрудничество с турския партньор Kamil Koç. FlixBus ще извършва ежедневни пътувания, свързващи още четири български града с Истанбул - Русе, Разград, Шумен и Търговище. 

"Гърция е стратегически пазар с висок потенциал за услуги за мобилност и ние сме щастливи да свържем региона с нашата европейска мрежа. Конкурентният пазар предлага по-голям избор за клиентите и води до по-устойчиви възможности за мобилност и достъпни цени", коментира Андре Швемлайн - главен изпълнителен директор на Flix.

FlixBus отваря в София третия си екпертен център за Европа

Най-големият превозвач в Европа отваря в София третия си екпертен център за региона

За екипа у на се търсят в областта на маркетинга и технологиите, както и на счетоводството и обслужването на клиенти

"Търсенето на колективни пътувания се завръща, а автобусите са една от най-достъпните, безопасни и устойчиви алтернативи за пътуване на дълги разстояния и ние сме щастливи да предложим алтернатива на личния автомобил и самолета на хората, които планират лятната си почивка", подчертава Снежина Колева, която е представител на FlixBus България.

Снимка 480841

Източник: iStock

Новата връзка ще се обслужва от българския транспортен оператор "Детелина Дрита". От компанията казват, че се доверяват на технологичния опит на FlixBus в областта на ценообразуването, маркетинга и продажбите, планирането на мрежата, управлението на качеството и непрекъснатото разширяване на продуктите.

"Солун е важен град и предлага многобройни фериботни връзки до Егейските острови. Надяваме се, че нашата услуга ще се превърне в алтернатива на личния автомобил за откриване на тази прекрасна лятна дестинация", заяви Таня Дачева - оперативен мениджър на "Детелина Дрита".

Какви са цените?

Проверка на Money.bg показа, че към момента билетите за Гърция и за Турция вече са налични на уебсайта на компанията, в приложението и в партньорските туристически агенции. Цените на билетите от София до Солун започват от 19,99 лева за посока. 

FlixBus пуска сезонни връзки от Букурещ до седем от най-популярните морски дестинации у нас

FlixBus пуска сезонни връзки от Букурещ до седем от най-популярните морски дестинации у нас

България е била третата най-популярна дестинация за пътниците избрали да пътуват с автобус от Румъния по международни маршрути преди пандемията

Еднопосочният билет от Русе до Истанбул в момента е на цена от 58,99 лева.

Снимка 583144

Източник: EPA/БГНЕС

Автобусите на FlixBus отговарят на международния стандарт на компанията, който включва услуги като безплатен Wi-Fi на борда. Германският лидер стъпи на пазара у нас през 2018 година, като стартира с пътувания от българската столица до Унгария, Австрия и Румъния. Към днешна дата компанията предлага директни връзки с осем държави - Румъния, Австрия, Словения, Хърватия, Германия, Сърбия, Унгария и Турция. През 2022 година зелените автобуси са превозили над 145 000 пътници от Румъния и България.

FlixBus пуска пътувания от София до Германия и Австрия с българската "Карат-С"

Най-големият превозвач в Европа пуска пътувания от София до Европа с българската "Карат-С"

По-късно двете компании ще предложат и линии до Чехия в партньорство