Основаният в България разработчик на софтуерни продукти и услуги HyperScience е привлякъл 30 милиона инвестиции.

Това е последният рунд за набиране на финансиране за компанията, основана през 2013 година от Петър Бродски, Красимир Маринов и Владимир Цанков. С него общо привлечените инвестиции в HyperScience надхвърлят 50 милиона долара, съобщава специализираното издание Tranding Topics.

От ръководството на разработчика ще използват привлечения капитал за разрастване на екипа си в свата си офиса в София и Ню Йорк.

Основно продуктите на HyperScience са насочени към улесняване на оперирането с различни документи в компаниите. Тяхната цел е да улеснят част от административните процеси за бизнеса. Те позволяват извличането на данни от писани на ръка и принтирани документи, например.

Сред основните клиенти на дружеството са дружества от финансовия сектор, застраховането, здравеопазването и други. Един от най-големите партньори на HyperScience е американското позразделение на международната застрахователна група на QBE Insurance.

HyperScience е основана от Бродски, Маринов и Цанков в Щатите през 2013 година. Скоро след това компанията вече има офиси в САЩ и в България.

Този в София се занимава с разработката на основните продукти, които предлага компанията. В глобален мащаб служителите й са 60, като у нас работят половината от тях.

Приходите на българското подразделение за 2017 година възлизат на 2,3 милиона евро.