Kaufland България откри своя четвърти хипермаркет във Варна. Магазинът се намира в близост до стадион "Варна" на бул. "Осми приморски полк" и е 58-и за германската търговска верига в България.

Хипермаркетът разполага с 3815 кв. м търговска площ и 249 паркоместа. Той открива 150 нови работни места, с което служителите на Kaufland България стават общо 6800.

В изграждането на новия обект са вложени общо около 30 милиона лева, в него са внедрени редица иновативни решения.

Цялата вътрешна организация в хипермаркета е подчинена на максималното улеснение на клиентите. Стоките са подредени по по-удобен начин, регалите са по-ниски, а вътрешните прегради са премахнати, давайки възможност за бързи покупки, без да е нужно да се обикаля целия търговски обект.

Снимка 317274

Източник: Кауфланд България

Бързото и удобно пазаруване е гарантирано и от пекарна и витрина "To go", позиционирани близо до входа на хипермаркета, така че да клиентите да направят своите покупки, имайки лесен достъп до касите.

"Лесното ориентиране, бързината на пазаруване и уютната атмосфера в хипермаркета бяха водещи при проектирането и строежа. Клиентите трябва бързо да намират необходимите им стоки и да се чувстват комфортно по време на пазаруване", коментира Димитър Спасов, Председател на Управителния съвет на Кауфланд България ЕООД енд Ко КД.

Цялостната визия на хипермаркета във Варна е израз на напълно нова за България концепция, създадена с мисъл за клиента. Останалите обекти от търговската верига също поетапно ще бъдат модернизирани по новата концепция, съобщиха пред Money.bg от Кауфланд България.

Четвъртият хипермаркет във Варна е с грижа към природата и отговаря на най-високите екологични стандарти. За това допринасят енергийно ефективната фасада, богатото озеленяване около обекта и модерните системи за спестяване на енергия, осветление, отопление/охлаждане и др.