След като най-голямата китайска компания за споделено пътуване Didi излезе на борсата, властите в Пекин подготвят най-тежките санкции срещу нея, предаде Zero Hedge. Очаква се те да са по-масирани даже спрямо тези, които управляващите наложиха над Alibaba, която понесе удар от почти 3 млрд. долара.

Поради тази причина акциите на Didi за пореден път се сринаха по време на търговията в четвъртък. Все пак те все още се търгуват на борсите, докато сред заплахите пред компанията са, че тя може да бъде делистната.

Според някои анализатори наказанието над компанията за споделено пътуване може да включва "спиране на операциите", което може да застраши доминацията на Didi на китайския пазар за споделяне на превози.

"Трудно е да се отгатне каква ще бъде санкцията, но съм сигурен, че ще бъде значителна", каза Минсин Пей, професор по държавно управление в колеж "Клермонт Маккена" в Калифорния.

Въпреки че китайските регулатори отказаха коментар, служители на администрацията и данъчните, транспортните и антитръстовите регулатори, са започнали разследване на място в офисите Didi.

Първоначално акциите на Didi се покачиха след като тя се листна на борсите, след което се сринаха. Два дни след първичното ѝ публично предлагане регулаторите започнаха разследване, свързано с управлението на данните от компанията. То продължава и до днес.