Японски медии съобщават, че местният премиум бранд Lexus работи по ново поколение на супер автомобила си LFA заедно с немската марка BMW, пише autoclub.bg

Говори се, че машината ще разполага с хибридно задвижване, разработено на базата на това на BMW i8. Спортната кола ще бъде съвсем различен проект от този за по-малък подобен автомобил, отново разработван заедно от японци и немци.

Засега няма данни за мощността на задвижващата система, но се очаква тя да генерира повече сила от сегашния LFA. Първото поколение на модела разполагаше с 4.8-литров V10 мотор с 560 к.с. и 480 Нм.

Колите внос все по-често предпочитани в Япония

Клиентите на нови автомобили в Япония все по-често се насочват към вносна продукция. Според Bloomberg, през последната година са отчетени рекордно високи нива на продажби на външни марки.

Статистиката сочи, че над 300 000 машини, произведени извън островната страна, са били продадени в Япония през последната фискална година. Този резултат е малко по-висок от този през 1997 година, която се смяташе за връх в това отношение.

Водещ вносител е Volkswagen, като немците са реализирали 72 000 автомобила. Любопитно, най-голям ръст в продажбите си има Maserati, който е успял да удвои пласираните машини на 714 бройки.