Хотелската верига Marriott International отвори отново всички свои хотели в Китай и наблюдава стабилно възстановяване в най-големия пазар в Съединените щати, заяви главният изпълнителен директор Арне Соренсън.

Соренсън заяви, че заетостта в Китай в момента е 40%, от 7% до 8% през февруари, когато коронавирусът започна да се разпространява. "Не само пътуванията в свободното време се увеличиха, но и бизнес пътуванията.", каза Соренсън на конференцията на Goldman Sachs.

В Съединените щати хотелите на Marriott, които останаха отворени, прекрачиха прага от 20% заетост и продължават отчитат подобрение, каза главният изпълнителен директор. Хотелите, в които се отбелязва най-голяма заетост, са тези, които са в най-голяма степен зависими от бизнеса, пише Reuters.

Marriott започва масови съкращения

Най-голямата хотелска верига в света започва масови съкращения

Компанията, която управлява два хотела и у нас, увери, че ще наеме голяма част от служителите обратно, когато пандемията приключи

Компанията отчете заетост от около 12% в Северна Америка през април, като 16% от хотелите бяха затворени временно.

Въпреки това Соренсън предупреди, че може да отнеме няколко години, за да се върне Marriott към нивата на заетост, наблюдавани през 2019 г., когато заетостта в глобален план беше 71%.