Отчетът на McDonald's не успя да достигне прогнозите на анализаторите за първи път от две години насам, след като промоциите на компаниите не можаха да привлекат клиенти от конкурентните вериги, пише CNBC.

В резултат акциите на компанията паднаха с 3 процента в сутрешната търговия, макар че от началото на годината записаха ръст от 14 процента. Все пак за същото време пазарната капитализация на конкурента Wendy's са се покачили с 38 процента.

Хранителният гигант отчете нетна печалба за третото тримесечие от $1,6 милиарда, или $2,11 на акция, като така те се запазват на същото ниво спрямо същия период на миналата година. Анализаторите очакваха $2,21. Нетните приходи от продажби растат с 1 процента до $5,4 милиарда, изпускайки с малко очакванията за $5,5 милирада. Компанията отчете растеж на продажбите в съществуващите и миналата година магазини от 5,9 процента, благодарение на силно представяне на международните пазари.

В САЩ растежа бе 4,8 процента, като този пазар отговаря за около една трета от общите продажби на компанията.

McDonald's заяви, че работи усилено по разширяване на доставките, като се надява през тази година да достигне приходи от $4 милиарда по това перо.

Колко щяхте да спечелите, ако бяхте инвестирали $1000 в McDonald's преди 10 години?

Колко щяхте да спечелите, ако бяхте инвестирали $1000 в McDonald's преди 10 години?

Показват изчисленията