От световната хотелиерска група Accor обявиха, че ще открият нов премиум термален комплекс със СПА и здравен център в Сапарева баня. Комплексът ще е под бранда Swissôtel и ще бъде управляван от Accor в рамките на договор за мениджмънт с "Аква Трийтмънт" АД - частна компания за развитие и инвестиции в недвижими имоти. Обектът ще бъде отворен през ноември 2024 година.

Комплексът на марката Swissôtel ще разполага със 171 първокласни стаи и апартаменти, VIP вила с пет спални, инфинити басейн и джакузи. От гледна точка на гастрономията курортът ще предлага емблематичен Swissôtel ресторант, открита тераса, специализиран ресторант, лаундж и лоби бар, уиски бар, зала за игри, ексклузивен клуб, швейцарски гурме кът и не на последно място - бар край басейна със закрити места.

Мястото ще е подходящо и за бизнес. Зоната за събития и конференции ще включва бална зала с площ 400 кв.м, две средни по големина зали за срещи, две заседателни зали, библиотека и бизнес център.

В допълнение към разнообразните възможности за настаняване, конферентни и бизнес зали, СПА и зони за развлечения, Swissôtel Sapareva Banya Thermal Resort, SPA и Health Center ще бъде оборудван и с център за генетична диагностика, който ще бъде съчетан с център за релакс и балнеология с цел привличане на местни и международни клиенти.

Accor отваря първи хотел на Черноморието

Верига с няколко хотела в София отваря първи обект на Черноморието

Той се намира в Златни пясъци и разполага с 90 стаи за гости

Инвеститорът е "Аква Трийтмънт" АД, частна компания за развитие и инвестиции в недвижими имоти, която ще изгради многофункционален балнеоложки компекс от категория 5* в Сапарева баня.

"Партньорството ни с Accor и тяхната забележителна марка Swissôtel е ключово за популяризирането на Кюстендилския регион като идеалната туристическа дестинация, включваща планини, горещи извори и красива зеленина", заявиха Елена Риставаара и Мартин Маринов, които са представители на "Аква Трийтмънт" АД. 

"България е бързо развиващ се и много привлекателен пазар в Югоизточна Европа, с огромен потенциал и отлични възможности за инвестиции, а новият комплекс ще засили присъствието на Accor в региона и ще ни позволи да предложим на местния пазар продукт от световна класа и най-високи стандарти на обслужване", коментира Мария Драгулин - директор "Развитие" на Accor за Румъния, България, Молдова и Чехия.

"В качеството си на основен партньор Община Сапарева баня застава твърдо зад проекта и ще подкрепя неговото изпълнение. С изграждането на този изключително значим за общината и региона комплекс ще поставим Сапарева баня сред водещите СПА курорти в България, на Балканите и в Европа", коментира кметът на Сапарева баня Калин Гелев.

Функционалният дизайн на проекта се базира на практическите познания на проектантския екип и клиента в областта на хотелиерството и уелнес сектора. Дизайнерският подход е вдъхновен от местната, историческа и манастирска архитектура, предадена през призмата на съвременни технически и материални детайли.