Германският софтуерен производител SAP повиши прогнозата си за растежа на оперативната си печалба за настоящата година заради очаквани по-добри резултати след стартирането на мащабната програма за преструктуриране на бизнеса й.

Целта е чрез нея компанията да засили присъствието си в сегмента на облачните услуги. Компанията отчете 26% ръст на тази дивизия за първото тримесечие на 2019 година. Общо продажбите й са в размер на 6,1 милиарда евро.

От ръководството на SAP посочват още, че предстои да направят оценка на многогодишната програма за обратно изкупуване на акции и да се фокусират върху възможностите за придобивания.

Главният изпълнителен директор на фирмата Бил МакДермът залага големи надежди на облачните услуги, като в последно време дружеството изхарчи над 10 милиарда долара за придобиването на две компании с дейност в този сегмент.

Преди няколко седмици от SAP, която има офис и в България, обявиха, че имат за цел да достигнат пазарна капитализация между 250 и 300 милиарда долара до 2023 година. Това обяви  Бил МакДермът пред германски медии.

Той коментира, че от 2010 година, когато застава на поста, капитализацията на компанията е нараснала от 45 милиарда до 140 милиарда евро.

SAP планира да увеличи капитализацията си с 90 милиарда евро

IT гигант с бизнес в България планира да увеличи капитализацията си с 90 милиарда евро

Компанията иска да постигне това до 2023 година