Звездите най-вероятно ще се наредят отново за акциите на Apple, смята анализаторът Джийн Мюнстър. "Залогът все още е далеч от консенсус сред анализаторите, но причината да сме така оптимистично настроени се базирана на фундаментите на компанията", посочва той пред Yahoo Finance.

Кои са двигателите на растежа, според него?

Първо, продажбите на iPhone спрямо миналата година ще бъдат "лесни". Това означава, че растежът на продажбите през 2020 г. ще бъде добър, тъй като потребителите приеха по-радушно новите модели, представени през септември. Това, от своя страна, може да зарадва инвеститорите.

На второ място, Apple Watch най-вероятно ще остане продукт, чийто продажби ще растат значително, казва Мюнстер. Той очаква те да се покачат с между 20% и 30% през следващите пет години.

Анализаторът прогнозира и 5 нови iPhone през тази година, два от които с 5G. Именно навлизането на новата мобилна технология ще накара и множество потребители да сменят устройствата си с нови.

Заедно, Мюнстер вярва, че тези три фактора са достатъчни да повишат значително акциите на Apple. Той твърди още, че компанията трябва да има по-висока оценка, а инвеститорите трябва да спрат "да я наказват" заради това, че половината ѝ продажби са от хардуер. По думите му, производителят на iPhone заслужава оценка от около 30 пъти цена към печалба, както е при типичните технологични компании. Към момента това съотношение е 20,2 пъти.

Мюнстер смята, че през 2020 г. цената на акциите на Apple ще се покачи до около $350, или 21% ръст спрямо настоящите нива. Така пазарната капитализация ще се покачи до около $1,7 трилиона.

През последната година акциите на компанията подскочиха със 100%, благодарение на няколко силни отчета.

Междувременно Bloomberg съобщи, че Apple е отчела 18,7 процента ръст на продажбите на iPhone в Китай през декември. Данните се базират на официална статистика от правителството.

В същото време самата Apple съобщи, че само между Бъдни вечер и Нова година потребителите на iPhone и iPad са похарчили рекордните $1,42 милиарда за приложения, скок от 16% спрямо 2018 г.

Главният директор на Apple получил с $10 милиона по-малко

Главният директор на Apple получил с $10 милиона по-малко

Тим Кук е прибрал вкъщи заплата, бонус и акции за $125 милиона