След като седмици наред Tesla отказваше да се съобрази с щатските регулации и не затвори заводите си, вече автомобилният производител все пак се оказа притиснат от болестта и се принуди да вземе мерки. Но те може да не се понравят особено на работещите в компанията.

От ръководения от Илън Мъск бизнес посочиха, че ще съкратят 75% от служителите си в завода за батерии в Невада, предаде Reuters. Тази информация е била потвърдена и от мениджъра на производствената мощност, а действителната причина е, че Panasonic, които са съдружници на Tesla в щата, ще понижат производствените си дейности в щата, преди да спрат дейността си там изцяло за две седмици.

Tesla произведе 1 млн. електромобила

Tesla произведе 1 млн. електромобила

12 години след пускането на първия си модел

В резултат от тази мярка ще спадне производството на батерии за Model 3, които са единствените, произвеждани в завода. От Tesla все пак отказват да посочат колко точно души ще засегне съкращението, тъй като броят на служителите на компанията не е известен. Знае се обаче, че около 3500 служители на Panasonic работят в завода.

През миналата седмица компанията с двуседмично закъснение преустанови работата на завода си в Сан Франциско, както и на тази в Ню Йорк, която произвежда соларни панели. Главният изпълнителен директор на компанията Илън Мъск посочи, че тя ще отвори "веднага щом е възможно", за да произвежда вентилатори за болни от коронавирус.

Tesla затваря завода си в САЩ

Tesla затваря завода си в САЩ

В сряда на работа са дошли едва четвърт от служителите

До момента двама служители на компанията са дали проби за вируса и те работят от вкъщи през последните две седмици. От компанията посочват, че те не са проявили симптомите на работното си място.