Производителят на електромобили Tesla ще инсталира станции за зареждане в четири румънски града - Букурещ, Тимишоара, Питещи и Сибиу през тази година, пише Business Insider.

Първият град, който ще се сдобие със Supercharger е Тимишоара през първото тримесечие на годината. Останалите станции ще бъдат на разположение през второто тримесечие на 2021 г.

През декември Tesla обяви няколко отворени позиции за работа в Румъния на официалния уебсайт на компанията. След тези обяви публично се потвърдиха слуховете, че компанията възнамерява да открие шоурум и сервиз в Румъния.

Tesla беше публикувала пет обяви, включително за управител на магазин, двама сервизни техници, мениджър "Услуги" и консултант по продажбите.

Слуховете за откриването на официален шоурум на Tesla в Румъния циркулират повече от година. Компанията обмисля няколко места за откриване и най-вероятно ще избере място в северната част на столицата.

Продажбите на Tesla в Румъния са се увеличили с 250% през първите 11 месеца на 2020 година, до 56 броя, според официалните данни за регистрация. Местните клиенти поръчваха автомобилите онлайн.