Българският производител на селскостопанска техника "Перла" е един от водещите производители на селскостопанска техника у нас. Компанията е с над 90-годишен опит в областта на машиностроенето и осъществява своята дейност на две площадки в Нова Загора. Въпреки цялостната криза, обхванала българското земеделие и на фона на проблеми с европейските субсидии, от дружеството споделят, че пазар за модерно земеделие има.

Преди години строителното предприятие става една от многобройните български фирми, които се възползват от безвъзмездно европейско финансиране на проекти от европейски програми. По този начин дружеството внедрява нови модерни машини за милиони левове.

Новата селскостопанска политика на ЕС: Какво се променя за българските фермери

Новата селскостопанска политика на ЕС: Какво се променя за българските фермери

По-малките стопанства да бъдат освободени от някои проверки и санкции

Пример за успешен бизнес на фона на криза в сектора

"Нашето производство отговаря на агротехническите условия за България, облекчава труда на фермера и осигурява удобство при работа. Ние предоставяме на земеделските стопани комплексна техника, необходима за осъществяването на ефективно модерно земеделие", коментират от новозагорската компания пред Money.bg.

Снимка 634287

Източник: БГНЕС

Дружеството непрекъснато усъвършенства възлите и детайлите на изработваните изделия, като едновременно с това представя нови модификации на своите клиенти и възможността сами да предлагат идеи, които да бъдат реализирани в машините им.

"Продуктите на "Перла" са изработени под ръководството на висококвалифициран персонал с отработени схеми за отимизация на производствения процес и качествен контрол", споделият от дружеството.

Брюксел не иска да освободим от данък земеделските субсидии - какво следва за българския бизнес

Брюксел не иска да освободим от данък земеделските субсидии - какво следва за българския бизнес

Малките земеделски производители са притеснени

Евросубсидиите за българските фермери ще бъдат облагани

Както Money.bg вече писа, Брюксел не позволи България да освободи от облагане евросубсидиите за земеделските производители. Според Европейската комисия подобна мярка към физическите лица би довела до избирателно предимство и е нарушение на правилата за държавна помощ.

Източници на Money.bg от Европейския парламент заявиха, че ЕК препоръчва на България да използва друг начин за подпомогне на дребните земеделски производители, като например предоставя помощи de minimis.

Отпадането на данъчното облагане на евросубсидиите щеше да облекчи значително по-малките земеделски производители у нас. В момента те са притеснени, като някои дори се опасяват от фалит. Други се надяват, че ще намерят начин за оцеляване.

Независимо от субсидиите, от "Перла" казват, че ще продължат да влагат в бизнеса си висококачествени материали и елементи на водещи европейски производители, а основният проблем, с който се сблъскват е недостигът на квалифицирани кадри. Въпреки това вярват, че всеки бизнес трябва да бъде адаптивен и да може да излиза от различните тудни ситуации, в които се намира.

Страните, които са най-големите износители на селскостопанска продукция в света

Страните, които са най-големите износители на селскостопанска продукция в света

Кои видове хранителни продукти имат най-голям дял в световния износ