Една от най-скъпите технологични стартиращи компании в Китай Xiaomi се кани да натрупа повече от 100 милиарда юана от приходи през 2017 година, предаде Bloomberg.

Сумата се равнява на 14.5 милиарда долара, а амбицията е производителят да я събере, въпреки че заложи на забавяне при темпа на разширяване на бизнеса и обеща да преразгледа фокусираната си в онлайн търговията на дребно стратегия.

Главният изпълнителен директор на китайския производител на смартфони Лей Джун разкри още през юни целите за годината, които включват разкриването на четири пъти повече обекти, с което магазинната мрежа да стигне до 200 помещения.

Шефът на компанията заяви и амбиция за разширяване на бизнеса на Xiaomi в световен мащаб, както и да се съсредоточи в по-задълбочени изследвания в областта на изкуствения интелект и онлайн финансите.

Предприемачът милиардер също така призна, че компанията му се е опитала да расте прекалено бързо през последните няколко години.

Последната оценка на произдовителя, направена през 2014 година, посочи стойност от 45 милиарда долара, с което компанията за електроника се превръща в един от най-големите стартъпи в света.