Преди две десетилетия Шахар Биалик марширува енергично докато вече не усеща краката си. На 18-годишна възраст тогава той се подготвя за специалните части на Израел и трябва да марширува с 40-килограмова раница на гърба си, докато измине 40 километра.

"Не можете да си представите колко трудно е това. След като изминеш първите 10 километра си мислиш, че няма начин да продължиш напред. Когато завършиш тези 40 километра се чувстваш сякаш си мъртъв, но си удовлетворен, че си успял. Това те кара да смяташ, че всичко е възможно", разказва вече 38-годишният Биалик пред BBC.

През този период, в който той е войник в израелската армия, не може да си представи, че някога ще успее да създаде успешен бизнес, който да го направи милионер.

Днес обаче Шахар е основател и ръководител на базираната в Лондон финтех компания, наречена Curve. То позволява на потребителите да обединят в едно приложение всичките си банкови сметки, както и да използват една банкова карта за всички тях.

Това, разбира се, звучи като идея, която вероятно е хрумнала на много други хора. Заради това и той първоначално се съмнява в успеха на начинанието си, чието начало поставя през 2016 година.

Въпреки това Curve привлича вниманието на инвеститорите и през юли успя да привлече нов кръг от вложения в размер на 55 милиона долара. Така капитализацията на компанията нарасна до 250 милиона долара.

"В рамките на следващите години ние ще бъдем листнати на борсата. И се надяваме, че ще бъдем оценени на около 50 милиарда долара", казва Биалик.

Роден в Тел Авив в училище Шахар не се справя особено добре, но за сметка на това много се увлича по компютрите. На 16 години е изгонен от училището си, но по-късно започва да учи компютърни науки. Две години по-късно започва военната си служба.

След напускането на армията той се пробва в различни бизнес начинания и основава редица фирми. Той признава, че до основаването на Curve неговата съпруга и семейството ѝ се съмняват в това, че той Балиак ще успее да постави началото на поне една успешна фирма.

"Бащата на съпругата ми ме попита "Какво смяташ да правиш с живота си? Не можеш да пропиляваш така таланта си", признава основателят на Curve.

Днес услугите на неговата компания се ползват от над 500 хиляди потребители в 31 европейски държави, а за нея работят над 150 души. Шахар готви и експанзия в Щатите през следващата година.