Има нещо уютно в това да се разхождат на коледен базар с чаша греяно вино или някоя вкусотия. Където и да се намирате по света, е трудно да не попаднете в духа на Коледа.

Европа е известна със своите коледни базари. Има обаче и няколко в САЩ, които набират популярност.Изследване, проведено от Parkdean Resorts, показва кои са десетте най-популярни коледни базара по света, според TikTok.

1. Манчестър, Англия

Коледният базар в Манчестър има над 16,4 милиона гледания в TikTok, което го прави най-популярният базар в света по този показател. Там може да се посетят стотици различни щандове, включително места, на които да се снабдите със задължителния празничен коктейл, докато разглеждате коледните светлини.

Снимка 644036

Източник: iStock

2. Christkindlmarket в Чикаго, Илинойс

Christkindlmarket в Чикаго е вторият най-популярен базар с над 14,2 милиона гледания в TikTok. Смята се за най-автентичния традиционен коледен базар извън Европа, който предлага много забавления и занимания, предназначени за цялото семейство.

3. Единбург, Шотландия

С над 13,9 милиона гледания в TikTok, Коледният базар в Единбург е вторият по популярност в Обединеното кралство. Предлага възможности за коледен шопинг и други атракции, предназначени както за малки, така и за пораснали деца.

Снимка 644038

Източник: iStock

4. Winter Wonderland в Лондон, Англия

Базарът Winter Wonderland в Лондон печели четвърто място с над 6,1 милиона гледания в TikTok. Този огромен базар разполага с леден бар, пързалка и дори голям увеселителен парк.

5. Union Square в Ню Йорк Сити, Ню Йорк

С над 4,6 милиона гледания в TikTok, Union Square заема пето място в списъка. Той включва събития и изпълнения на живо, както и повече от 150 различни продавачи за пазаруване.

Снимка 644037

Източник: iStock

6. Бирмингам, Англия

Коледният базар във Франкфурт в Бирмингам е на шесто място с над 3,8 милиона гледания. Смята се за най-големия автентичен немски базар извън Австрия и Германия.

7. Страсбург, Франция

Коледният базар в Страсбург вдига изключително много летвата за коледните базари по света и се смята от мнозина за столицата на Коледа. Той има над 3,7 милиона гледания в TikTok и е един от най-популярните базари в света както в социалните мрежи, така и в други класации.

8. Прага, Чешка Република

Снимка 644034

Източник: iStock

Коледният базар в Прага има над 3 милиона гледания в TikTok и е съвсем заслужил мястото си тази класация. Той предлага красива гледка на гигантска коледна елха в средата на Стария градски площад, а търговците на базара са наредени около нея.

9. Виена, Австрия

Снимка 644035

Източник: iStock

Коледният базар във Виена има над 2,2 милиона гледания в TikTok, което го прави деветият най-популярен базар в света в социалната мрежа. Коледния дух превзема площада на кметството и го превръща в зашеметяваща гама от празнични светлини.

10. Брюксел, Белгия

Двукилометровият участък от базари в Брюксел има по нещо за всеки. Атрактивният Коледен базар има над 2,1 милиона гледания в TikTok. Предлага на посетителите си много барове и ресторанти, от които да избират, както и виенско колело.