Германската компания Blacklane стартира нова шофьорска услуга в Ню Йорк с планове за разширяване до още 20 града, сред които Лондон, Дубай, Берлин, Париж, Франция, Бостън, Чикаго и Маями, предава Business Insider.

Стартъпът си партнира с местни шофьорски компании, и ще вози клиентите си в луксозни автомобили като Mercedes-Benz E-Class, BMW 5 Series, Audi A6 или Cadillac XTS.

Услугата на Blacklane, която ще се конкурира с Uber и Lyft, е насочена към клиенти, които искат удобствата и обслужването на автомобил с шофьор, наред с практичността на приложенията за пътуване. Друго предимство е че за разлика от Uber или Lyft, Blacklane таксува клиентите си само за разстояние и няма други пътни такси.

Макар и да се опитвали, нито един стартъп досега не е успял да се превърне в значителна за конкуренцията на Uber и Lyft в САЩ, но Blacklane смята, че може да спечели пазарен дял.

Blacklane оперира в 50 страни, предлагайки редовен транспорт до и от летищата, както и почасово обслужване. Клиентите могат също да се възползват от услугите за транспорт и на големи разстояния между градове на фиксирана цена. От Ню Йорк до Вашингтон например, цената е 399 долара, а от Филаделфия до Атлантик Сити, Ню Джърси, струва 99 долара.

През януари Blacklane придоби мажоритарен дял в Havn - изцяло електрическа шофьорска услуга, собственост на Jaguar Land Rover, която използва джипа Jaguar I-Pace.