Британската телекомуникационна група BT Group продава култовата лондонска BT Tower - някога важна част от мрежовата инфраструктура - на предприемача MCR Hotels. Цената на сделката е 275 милиона паунда. 189-метровата кула е от 1965 година, когато е открита като кулата на пощата, предаде CNBC.

Тя се използваше за телекомуникационни сигнали от Лондон до останалата част от страната, но това стана излишно преди повече от десетилетие, заради прехода към фиксирани и мобилни мрежи.

Кулата беше известна и с въртящ се ресторант на 34-ия си етаж, който се завърта в пълен кръг в рамките на 22 минути.

Емблематичен затвор със 115-годишна история в Япония се превръща в луксозен хотел

Емблематичен затвор със 115-годишна история в Япония се превръща в луксозен хотел

Сградата е културно наследство

Сега сградата ще се превърне в най-новата забележителност на Лондон, като идеята е да бъде хотел. Американският гигантMCR притежава и управлява 150 имота, включително хотел TWA, разположен в бившия център на Trans World Airlines на международното летище Джон Ф. Кенеди.

Главен изпълнителен директор на MCR Hotels Тайлър Морс коментира, че групата ще "запази тази любима сграда и ще работи за разработването на предложения, за да разкаже нейната история като емблематичен хотел".

Най-големият доставчик на широколентови и мобилни услуги в Обединеното кралство BT в момента изпълнява мащабна програма за намаляване на разходите, която ще съкрати до 55 000 работни места до 2030 г.