Tesla ще инсталира още една зарядна станция в България. Компанията за електромобили засега има три зарядни станции у нас, две от които са в София и една в Пловдив.

Четвъртата зарядна станция на компанията ще се намира в Бургас. Още не е ясно къде ще е нейното местоположение. В сайта на Tesla, засега, не е посочена локацията в града.

Първата зарядна станция на Tesla беше инсталирана през 2020 година в Пловдив, а година след това инсталира и тези в София в Serdika center и Paradise Center.

По данни на МВР, които наскоро бяха публикувани, в България до момента има общо регистрирани малко под 5,000 електромобила. Количеството все още е супер скромно и според мнозина основен фактор за бавното разпространение на електромобилите е слабо развитата зарядна инфраструктура.

У нас вече има 15 мрежи със зарядни станции, като някои от тях стартираха с първи локации и свое собствено мобилно приложение през настоящото лято 2022 (Bullcharge и Wink Charging).

Към края на юли, според ecars.bg, броят на публично достъпните зарядни станции е около или малко над 800 в цялата страна.