Съдбата на завода на Volkswagen в Дрезден е на кантар, след като се появи информация, че автомобилният производител планира да спре производството в съоръжението. Това става ясно от доклад на германския вестник Automobiliwoche, цитиран от изданието Electrek.

Заводът на Volkswagen в Дрезден произведе хиляди електрически модели ID.3 миналата година и беше наел около 300 работници на пълен работен ден.

Volkswagen обяви, че спира производството на ID.3 в Дрезден

Според доклада на германския вестник местоположението вероятно ще бъде запазено в някакъв капацитет, а на работниците ще бъде намерена работа в рамките на компанията.

Фабриката на VW в Дрезден започва производство през 2002 г. е произвела над 150 000 модела Phaeton, Bentley Flying Spur, VW e-Golf и напоследък много модели ID.3. Миналата година Volkswagen произведе 6500 електрически модела ID.3 на това място.

Volkswagen губи дялове на най-важния си пазар в световен мащаб

Volkswagen губи дялове на най-важния си пазар в световен мащаб

Преходът към електромобили в Китай хвана компанията малко неподготвена

Служителите в Дрезден ще бъдат пренасочени към области на "иновативно производство и тестване". Съдбата останалите 2000 допълнителни временни служители обаче все още виси във въздуха.

Според изданието този ход вероятно е част от по-голяма стратегия за намаляване на разходите и по-добра позиция на компанията да се конкурира в бъдеще.

Според източници на Bloomberg, годишните оперативни разходи на съоръжението са между 60 и 70 милиона евро.