Anheuser-Busch InBev SA ще продаде австралийското си подразделение на японската Asahi Group Holdings срещу $11,3 милиарда, включително натрупания дълг, съобщава The Wall Street Journal. Производителят на бира предприема хода, като част от стратегията си за продажба на активи и управление на дълга, след като се отказа от първичното публично предлагане на азиатско-тихоокеанския си бизнес, което щеше да стане най-голямото за 2019 година.

Отказът от IPO дойде миналата седмица. Процедурата трябваше да събере близо $10 милиарда, но компанията се отказа, като цитиран пазарните условия. Основната цел на предлагането на акции бе намаляване на дълга на компанията, но според анализатори и инвеститори определената цена е била твърде висока.

Anheuser-Busch InBev се подготвя за най-голямото IPO в света за 2019 година

Производителят на бирите Stella Artois и Corona се подготвя за най-голямото IPO в света за 2019 година

Пивоварят ще качи на борсата в Хонконг бизнеса си в Азиатско-тихоокеанския регион

В петък AB InBev, която продава една от всеки четири бири по света, все още не е загърбила изцяло идеята за IPO, но засега не е ясно кога ще бъде направен опита.

Дружеството, което притежава стотици брандове, записа бърз растеж след като закупи редица по-малки компании. Сделките обаче я оставиха с дълг в размер на над $100 милиарда в момент, в който продажбите на бира в световен мащаб се забавят.

Очаква се продажбата да бъде завършена през първото тримесечие на следващата година.