Американският производител на безалкохолни напитки Coca-Cola се е обединил с китайска млечна компания, като те заедно ще бъдат спонсори на Олимпийските игри до 2032 година.

Международният Олимпийски комитет обяви сделката между Coca-Cola и китайската Mengniu Dairy в понеделник.

Джойнт дружеството ще бъде в продължение на 12 години, като поема ангажимент за всички олимпиади, които ще се проведат до 2032 година. Периодът включва четири летни и две зимни олимпиади, както и маркетингови права за Параолимпийските и Младежките олимпийски игри.

Международният олимпийски комитет и Coca-Cola са отказали да дадат информация за стойността на сделката.

Aмериканският производител на напитки е свързван с олимпиадите от 1928 година, като настоящата сделка за спонсорство е до 2020 година.

Други спонсори на едно от най-престижните спортни събития са Intel, Samsung, Visa, Toyota, Panasonic, както и китайският гигант Alibaba.

Menghiu e най-голямата компания за млечни продукти в Китай с 40 завода на територията на родната страна, Нова Зеландия и Индонезия. Тя е способна да произведе 9 милиона тона продукция на година.

Компанията обслужва клиенти в Азия, Австралия и Канада, но се надява Олимпийските игри да помогнат за разширяването на бизнеса ѝ.

Партньорството на Menghiu с една от най-популярните американски компании идва в напрегнат момента заради търговската война между САЩ и Китай.

Според президента на Международния Олимпийски комитет Томас Бач, сътрудничеството между двете компании е чудесен пример за енергията и духа на Олимпийските игри.

Следващите Летни олимпийски игри ще се проведат в Токио през 2020 година, а Зимните ще бъдат в Пекин през 2022 година.