Базираната във Франция информационна мрежа за платена телевизия Euronews и сръбската медийна група HD-WIN подписаха споразумение за сътрудничество. Спрямо споразумението Euronews ще пусне канал на сръбски език и дигитална платформа, пише SeeNews.

По данни на собственика на HD-WIN (Telekom Srbija) се очаква Euronews да наеме около 100 служители, които ще работят в телевизионен канал с име Euronews Srbija.

"Радваме се да работим с HD-WIN за създаването на качествен независим канал", заяви изпълнителният директор на Euronews Майкъл Питърс. По думите му проектът е поредно потвърждение за надеждността на Euronews.

"През последните 25 години Euronews се превърна в надеждна медия, особено благодарение на нашата редакционна рубрика "Всички гледни точки", която гарантира безпристрастно отношение към новините. Ще донесем този опит в Euronews Srbija, която ще бъде независима медия", каза още Питърс.

Сътрудничеството предвижда Euronews да споделя съдържание с Euronews Srbija, което ще бъде показвано заедно с оригиналното съдържание на сръбски канал. Euronews пък ще използва и съдържание на местната телевизия.

"Благодарим на Euronews за доверието ни в това партньорство, защото то потвърждава, че ние сме компания, която работи по високи европейски стандарти", каза от своя страна изпълнителният директор на сръбската телевизия Предраг Кулибр.